Kirmot 2020 Saarijärvi, Pylkönmäki
 

La 18.7. klo 19 Topmost, Easy the Eagles Tribute Band, juontajana Markku Veijalainen

Saarijärven monitoimitalo, Sivulantie 6, 43100 Saarijärvi

JUHLAKIRMOT 2020: Toiveiden ilta 1960-luvun hengessä
Topmost: Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Kisu Jernström, Holle Holopainen, Eero Lupari, Tommi Lindell
Easy the Eagles Tribute Band: Petteri Kokljuschkin, Sami Javne, Roni Kamras, Lauri ”Lappe” Holopainen, Erno Laitinen
Juontajana Markku Veijalainen

Muistan itsekin haikeana kultaisen 1960-luvun, jolloin vielä heinää lyötiin seipäille, suksi oli puinen, seksi vapautui, listaa kuunneltiin ja tango ja rautalanka väänsivät kättä Pohjanmaan lavoilla.

Markku Veijalainen on ollut monipuolisesti mukana kaikessa populaarimusiikissamme viimeisten vuosikymmenten aikana. Hän on kirjoittanut monet kirjat, toimittanut musiikkilehtiä ja juontanut juontamasta päästyäänkin. Hämeenlinnan poika on timmissä vedossa, minkä olen saanut kokea yhteisillä keikoillamme. Markku on viimeisen päälle mukava mies.

Markku Veijalainen on suvereeni vetämään toiveiden iltaa 1960-luvun hengessä. Saamme varmasti kuulla huikeita tarinoita kultaisilta vuosilta. Kunnioitamme pääesiintyjän mukaan 1960-lukua, vaikka Eagles aloittikin vasta vuonna 1971.

Easy the Eagles Tribute Band on aktivoitunut vuosikymmenten jälkeen. Vuonna 1974 perustettu Easy keikkaili seitsemän vuotta. Yhtye teki kesällä 2014 menestyksekkään paluun. Yhtyeessä soittaa kolme alkuperäisjäsentä, Petteri Kokljuschkin basso, Sami Javne rummut, laulu, Roni Kamras kitara, laulu sekä kaksi nuoremman polven huippumuusikkoa Lauri ”Lappe” Holopainen kitara, laulu ja Erno Laitinen kitara, laulu.

Illan päätähdeksi saapuu Topmost, joka esiintyy alkuperäisessä kokoonpanossaan kahta jo reilusti aiemmin korvattua jäsentä lukuun ottamatta. Katsokaapa soittajien nimiä: Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Kisu Jernström, Holle Holopainen, Eero Lupari ja Tommi Lindell. Kyse ei ole enemmästä eikä vähemmästä kuin 1960-luvun suosituimmasta pop-yhtyeestä maassamme.

Mitä arvelette: onko soittotaito hiipunut? No ei ole – sehän pysyy ja paranoo! Kyseessä on ennen kokematon toiveiden ilta.


-- Teksti: Tapani Kiminkinen
Topmost Wikipediassa