Kirmot 18.7.2019 Jukka Kuoppamäki
 
Kirmot 18.7.2019 Jukka Kuoppamäki
 

Pylkönmäki mielessäin torstaina 18.7.2019

Jukka Kuoppamäki Pylkönmäen kirkossa klo 16

Tommi Soidinmäki ja Mikael Konttinen vieraanaan Mikko Alatalo Yrittävän talon pihassa klo 19

Kirmojen Pylkönmäki-päivän kattaukseksi on vakiintunut kirkkokonsertin ja Yrittävän talon piha-alueen kansanjuhlan yhdistelmä. Se sopii hyvin, koska molemmat yhteisöt kulkevat kylällä yhtä jalkaa.

Kirkko sijaitsee liki taivasta Suomenselän laella. Sen kodikkaan tunnelman kruunaa pylkkösten vahva lauluperinne. Viime kesänä saimme kokea legendaarisen Eino Grönin ja tänä vuonna yhtä legendaarisen Jukka Kuoppamäen, jonka monipuolisesta tuotannosta riittää ammennettavaa sinisestä valkoiseen. Kertaalleen alasammuttu kukko voi nyt huoletta kiekaista kirkon katolla.

Yrittävän talo muodostaa toisen yhtä keskeisen maamerkin ja kokoontumispaikan pienellä kylällä. Lahjoitetut hirret ovat nähneet monet hiihtokilpailut, iltamat, näytelmät ja juhlat. Tommi Soidinmäen ja Mikael Konttisen yhteiskonsertin ne kuulevat nyt kymmenennen kerran – ensimmäinen tapahtuma järjestettiin koululla, mikä osoittautui heti kättelyssä liian pieneksi.

Nyt tilaa riittää. Talkooporukan moottori Pentti Särkioja lupaa tuolia ja penkkiä 1 300 sadalle kuulijalle, eikä sekään ole mikään yläraja. Laajaa pihaa riittää ja lisää voi lepikosta raivata, sillä Rimminjoelle on kyllä matkaa.

Tommi Soidinmäellä riittää energiaa moneen. Uusi tuotanto soi radiokanavilla tihenevään tahtiin, laulunäytelmät raikavat ja korua sekä vaatetta pukkaa. Aika ei käy taatusti pitkäksi. Ohjat ovat tiukasti omissa käsissä, mikä näkyy miehen rennon tyytyväisessä olemuksessa.

Mikaelista huokuu sama rauha. Unelmien pesti taivaalla on tuonut perheenisän arkeen kaivattua suunnitelmallisuutta. Solistitehtävät ympäri maata tyhjentävät sopivasti pään lentoperämiehen tiukoista rutiineista. Micke on nyt lentäen jo perillä, mikä helpottanee joskus puuduttavia keikkamatkoja.

Tänä kesänä sympaattisten poikien vieraaksi saapuu satojen laulujen Mikko Alatalo, joka kiihdyttää esiintymisiään parlamentista luopumisen jälkeen. Mikolla on loistava ja näyttävä ura, joka sai lentoa yhdessä itsensä Juice Leskisen kanssa. Tommi ja Micke ovat Yrittävän estradilla esittäneet Mikko Alatalo -parodiaa. Nyt sitä ei tarvita – mies on nyt timmissa kunnossa itse paikalla.

Mikko Alatalon kotisivut

Tommi Soidinmäen kotisivut

Mikael Konttisen kotisivut


Jukka Kuoppamäki
to 18.7. klo 16 Pylkönmäen kirkko, Keskustie 40, Pylkönmäki.
Liput 15,- (ennakkohinta 12,-)

"Pylkön Pojat" Konttinen ja Soidinmäki, vierailijana Mikko Alatalo
to 18.7. klo 19 Yrittävän talon piha-alue, Keskustie 15, Pylkönmäki.
Liput 20,- (ennakkohinta 17,-)